Bugari manjina u Bugarskoj do 2050.

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Nov.2010, 15:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bugari manjina u Bugarskoj do 2050.

SOFIJA -

Do 2050. godine Bugari će u matičnoj državi Bugarskoj biti tek treći narod po brojnosti, saopštili su profesori centra za demografsku politiku.

Prema njihovim prognozama, za 40 godina u Bugarskoj će živeti 3,5 miliona Roma, 1,2 miliona Turaka i tek 800.000 Bugara.

Ovako će izgledati stanovništvo u Bugarskoj ako se nastave trenutne demografske tendencije u državi, saopštio je profesor Petar Ivanov.

Prema prognozama centra, do 2075. godine >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << bugarski etnos će brojati svega pola miliona ljudi, turski 1,3 miliona, a romski 5,5 miliona, dok će na bugarskoj teritoriji do 2100. godine živeti oko osam miliona Roma.

Predstavnici centra za demografiju zahtevaju od bugarskog premijera uvođenje imigracione politike, politike za snižavanje mortaliteta i poboljšanje zdravstva, politika za stvaranje duhovnih vrednosti.

Profesori smatraju da je Bugarskoj neophodan poseban državni organ koji će se suprotstaviti demografskoj katastrofi ovog naroda.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Do 2050. godine Bugari će biti manjina u Bugarskoj

Izvor: SrbijaNet.rs, 23.Nov.2010

Do 2050. godine Bugari će u matičnoj državi Bugarskoj biti tek treći narod po brojnosti, saopštili su profesori centra za demografsku politiku. Prema njihovim prognozama, za 40 godina u Bugarskoj će živeti 3,5 miliona Roma, 1,2 miliona Turaka i tek 800.000 Bugara.

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.