Budžet usaglašen, sutra sednica Vlade

Izvor: RTS, 05.Dec.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Budžet usaglašen, sutra sednica Vlade

Usaglašen budžet za narednu godinu. Sutra na dnevnom redu sednice Vlade Srbije. Rashodi 761, prihodi 715 milijardi dinara, budžetski deficit od 1,5 odsto bruto domaćeg proizvoda.

Pre sednice vlade, zakazane za subotu u 12 časova, biće održana nova zajednička sednica svih vladinih odbora, koji treba da se izjasne da li prihvataju ovaj nacrt što je i preduslov za usvajanje budžeta u vladi, saznaje RTS. 

Nacrtom budžeta za 2009. godinu predviđeni su rashodi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << od 761 milijardu, prihodi od 715 milijardi dinara i budžetski deficit od 1,5 odsto bruto domaćeg proizvoda.

Posle utvrđivanja predloga budžeta na vladi, dokument se upućuje u skupštinsku proceduru, a rasprava bi, kako je najavila predsednik Skupštine Slavica Đukić Dejanović, mogla da usledi na zasedanju parlamenta 11. decembra.

Prethodno je sednica Vlade Srbije o budžetu bila zakazana za četvrtak, ali je odložena za sutra, jer nisu bila okončana usaglašavanja među ministarstvima i zato što nacrt budžeta nije prošao sve vladine odbore.

Kao dodatni razlog odlaganja sednice navedena je i današnja poseta Beogradu ruske privredne delegacije.  

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.