Budva u znaku karnevala

Izvor: Politika, 22.Apr.2008, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Budva u znaku karnevala

Ovo je šesta godina zaredom kako Budvansku rivijeru drma groznica dobrog raspoloženja utkana u svaki segment Međunarodnog budvanskog karnevala, ali i četvrtog Festivala mažoretkinja. Ovogodišnji termin druženja pod maskama je od 29. aprila do 4. maja, što je i dobar razlog da se skokne do metropole crnogorskog turizma.

Nezaboravan dnevni, ali i noćni provod počinje u Petrovcu i hotelima na Petrovačkoj rivijeri, abrumom – pozivom na maškaranje i karnevalske svečanosti, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << koje se sutradan nastavljaju budvanskim abrumom.

Animiranje turista na Slovenskoj plaži i u bečićkim hotelima planirano je za prvi majski dan, da bi se i oni priključili brojnim posmatračima karnevala.

Svojom lepotom i atraktivnim nastupima drugog maja, mažoretkinje će, praćene duvačkim orkestrima, tradicionalno prodefilovati budvanskim ulicama, sve do glavne bine. Večernji sati rezervisani su za svečano otvaranje festivala i predstavljanje karnevalskih grupa.

Inače, do sada je prijavljeno 36 grupa iz 15 zemalja i očekuje se da će se pojaviti skoro 2.500 učesnika.

Najveća gužva i najveća fešta biće 3. maja, u subotu, kada krene „Prolećna noć pod maskama”, odnosno glavna karnevalska povorka. Posle toga nebo nad Budvom obasjaće veliki vatromet. Raspoloženje se podgreje uvek nekim dobrim koncertom na Trgu ispred zidina Starog grada, kao i na prostoru između starogradskih crkava. Kako je pod maskama sve dozvoljeno, đuskanje po kafićima traje do zore.

Predvođeni Gradskom muzikom iz Budve i mažoretkinjama, i najmlađi učesnici će imati priliku da se malom međunarodnom karnevalskom povorkom predstave velikom broju turista, i to poslednjeg karnevalskog dana, namenjenog baš njima.

Osnivač ove mediteranske fešte je nevladina organizacija „Feštađuni”, organizatori su Opština i lokalna Turistička organizacija, sa zajedničkim ciljem da se iz godine u godinu, posebno pred početak glavne sezone, održavanjem karnevala poboljša kvalitet turističke ponude na Budvanskoj rivijeri.

S. Lučić

[objavljeno: 23/04/2008.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.