Izvor: sites.google.com, 18.Avg.2011, 01:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Budućnost snabdevanja električnom energijom

Dragan T Mitrović
YU-S E R B I J A
Brezjak-15309
Tel/fah +381(15)843 600
Mob-064 2 988 498
E-mail dragan52@inffo.net
http://sites.google.com/site/dragantmitrovic

ZVANIČNA PONUDA

Poštovani.
( Znam i umem ) kako proizvesti električnu energiju (struju) u ogromnim količinama na bilo kojoj tački zemaljske kugle, a pri tome ne biti zavisan od stalno dotočne energije (vode) niti bilo kog drugog zagađivača kao što je ugalj, gas ili nuklearna energija.
-Struja se može proizvesti primenom dva ili više pari fiksiranih teretnih predmeta,koji stalnim neizmeničnim klackanjem sami sebe podižu i tako obezbeđuju stalan pritisak hidrauličkog ulja u spojenim sudovima zatvorenog sistema .Stalni izvor pokretačke energije su teretni predmeti koji svojom težinom koriste silu gravitacije. Tako se dobije ekološki čista energija zasnovana na ekološki čistoj proizvodnji.
-Za konstruisanje (Mašinskog postrojenja koje korišćenjem protoka hidrauličkog ulja i silu gravitacije proizvodi struju) koriste se postojeći zakoni fizike. Veštinom u kombinovanju tih zakona dobija se moćno mašinsko postrojenje koje može da pokreće i najveći (agregat) koji se do sada koristio u termo ili nuklearnim elektranama. Mogu se praviti i mala pokretna ,,mobilna“ postrojenja.
-Osim povremene zamene hidrauličkog ulja, drugih troškova skoro da i nema a i hlađenje je vazdušno, pa je voda potpuno isključena..

-Zaustavljanje ali i pokretanje ovog postrojenja se vrši jednostavnim zatvaranjem ili otvaranjem mehaničkog ventila (za protok ulja) između dva spojena suda zatvorenog sistema, koji tom prilikom zaustavljaju rad teretnih predmeta.
Novo stanje tehnike je to što se kao izvor energije za pokretanje agregata,koristi stvorena obnovljiva energija koju su stvorili teretni predmeti podižući jedan drugog u neizmeničnom klackanju.(Paskalov zakon fizike)



НАУЧНО ИСТРАЖИВАЧКИ ЦЕНТАР
,,МД" Ф А М И Л И Ј А
15309 БРЕЗЈАК
Вл. Митровић Драган


Nastavak...