Budućnost NIJE osvojila Kup!

Izvor: Mondo, 10.Feb.2013, 00:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Budućnost NIJE osvojila Kup!

Košarkaši Sutjeske iz Nikšića iznenadili favorizovane Podgoričane u finalu Kupa Crne Gore (64:55), nanevši im prvi poraz od 2006. godine, kada je država postala nezavisna.

Košarkaši Sutjeske iz Nikšića ispisali su istoriju u subotu uveče kada su u finalu nacionalnog Kupa u Tivtu nadigrali Budućnost sa 64:55 (20:16, 11:20, 12:12, 21:7).

Oni su tako stigli do prvog velikog trofeja, dok su Podgoričane skinuli sa trona, posle sedam godina vladavine.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<
Tim Dušana Dubljevića postao je prvi tim od nezavisnosti Crne Gore koji je osim Budućnosti osvojio Kup.

Crnogorski mediji prenose da su Nikšićani duel dobili zahvaljujući furioznoj seriji 16:2 u poslednjih šest minuta meča. Koliko su bili moćni u poslednjem kvartalu govori podatak da su ekipi Dejana Radonjića dopustili da upišu ukupno sedam poena za 10 minuta igre.

Najbolji akter finalnog meča bio je Marko Ćalić sa 21 poenom, 11 skokova i pet asistencija, koji je proglašen i najkorisnijem igračem turnira.

U poraženom timu istakao se Nikola Ivanović sa 16 pogodaka.

(MONDO, foto: ABA)

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Istorija, Budućnost izgubila Kup CG

Izvor: B92, 10.Feb.2013

Veliko iznenađenje dogodilo se u finalu Kupa Crne Gore - košarkaši Sutjeske pobedili su Budućnost sa 64:55...Od nezavisnosti Crne Gore to je prvi trofej koji Budućnost nije osvojila, a Podgoričane je u finalu porazio Marko Ćalić sa 21 poenom i 11 skokova...Nikola Žižić postigao je 13, a Darko...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.