Izvor: Southeast European Times, 04.Sep.2008, 04:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Budući predsedavajući EU očekuje da Hrvatska uđe u Uniju 2009. godine

03/09/2008

BRISEL, Belgija -- Češka Republika očekuje da razgovori sa Hrvatskom o članstvu u EU uđu u poslednji krug, tokom predsedavanja te zemlje Evropskom unijom koje počinje u januaru, izjavio je u utorak (2. septembra) potpredsednik češke vlade Aleksandar Vondra. "Očekujemo da uđemo u poslednju fazu razgovora bar sa Hrvatskom", rekao je Vondra na konferenciji za novinare u Briselu. On je ukazao da je realno očekivati da se razgovori uspešno završe za vreme češkog ili >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << švedskog predsedavanja 2009. godine. "Hrvatska će naravno morati da ubrza [svoje napore]", dodao je on.

U međuvremenu, u saopštenju sadašnjeg predsedavajućeg EU Francuske navodi se da će Albanija morati još da čeka na status kandidata EU. "Taj region treba više da radi. Trenutno više radimo sa Hrvatskom i Srbijom", izjavio je francuski državni sekretar za evropska pitanja, javili su francuski mediji. (HINA, Večernji list, Rojters, EUObzerver, CTK, Top Čenel, Telegrafi, Klan, Alsat - 02/09/08)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.