Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Avg.2017, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Budite dobar primer svojoj deci

Ukoliko je vaše dete neodlučno, nesamostalno, psuje ili ne poštuje odrasle, zapitajte se gde ste pogrešili.

Vi ste njihov uzor, tako da sve što kao roditelj uradite oni upijaju poput sunđera. Nekoliko grešaka u odnosu prema mališanima ima presudan uticaj na njihovo sveukupno ponašanje.

* Ako vi druge prekidate dok govore i upadate im u reč, to isto uradiće i vaše dete. Da se to ne bi dešavalo, budite strpljivi. Kad razgovarate sa njim ili drugim ljudima iz >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << vašeg okruženja, sačekajte da do kraja kažu šta žele pa tek onda odgovorite ili nastavite priču. Ličnim primerom pokažite kulturu u komunikaciji.

* Ne ponašajte se previše zaštitnički, jer će postati zavisni i od vas i od drugih ljudi. Deca naviknuta da im roditelji rešavaju probleme, da im krče put ili donose odluke umesto njih, kasnije se teže snalaze u životu.

* Naučite svoju decu pristojnosti i lepom ponašanju na vreme. Reči poput "izvini", "hvala", "molim te" trebalo bi da postanu sastavni deo njihove jezičke kulture u ophođenju sa drugima. Psovke zvuče simpatično dok su vrlo mali, ali kasnije postaju izraz nepristojnosti.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.