Budimpešta: Ratna psihoza u politici Brisela

Izvor: B92, 01.Jul.2023, 21:20

Budimpešta: "Ratna psihoza" u politici Brisela

Politika Brisela je pogrešna i štetna, jer tamo vlada "ratna psihoza", a to znači da postoji opasnost od ekonomske krize.

To je izjavio državni sekretar u Ministarstvu inostranih poslova Mađarske Tamaš Mencer.

"Politika Brisela je loša, pogrešna i štetna. Brisel želi i podržava nastavak rata, tamo vlada ratna psihoza, a to znači da postoji fizička, energetska i ekonomska opasnost, kriza i pretnja. U globalnim razmerama pristalice mira čine većinu, ali, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nažalost, ne u transatlantskom svetu", napisao je Mencer na društvenim mrežama.

Mađarska se od početka sukoba u Ukrajini dosledno protivi sankcijama protiv ruskih energenata i slanju oružja Ukrajini.

Mađarski parlament je u martu prošle godine usvojio ukaz koji zabranjuje isporuku oružja Ukrajini s teritorije te zemlje.

Mađarsko rukovodstvo je u više navrata naglasilo da se Mađarska zalaže za hitan početak mirovnih pregovora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.