Bubijada 2013.

Izvor: RTS, 05.Avg.2013, 18:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bubijada 2013.

Na šabačkoj Bubijadi ove godine okupio se rekordan broj vlasnika najpopularnijeg Folksvagenovog modela svih vremena.

Od kada je pre sedam decenija počela da krstari drumovima, Folksvagenova buba  ne gubi popularnost, iako se ne proizvodi već deset godina. Pravi ljubitelji auto-modela svih vremena okupljaju se na "Bubijadi" u Šapcu.

Doterana za izložbu, u Šabac je stigla i pedesetogodišnja buba iz Celja, i to na točkovima. Nosi i obeležja iz brojnih zemalja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << gde je učestvovala na revijama a prema rečima vlasnika i sada je u dobroj formi.

Samo ove godine, prema rečima njenog vlasnika Robija Hlupvića, prešla je tri-četiri hiljade kilometara: "Sipaš benzin, malo ulja i voziš kad imaš novca. To je ljubav, posebna strast."

Na šabačkoj izložbi ove godine oko stotinu modela i mnogo više publike. Vlasnici su se igrali bojama, imenima, dodacima, simbolima.

Buba je, kažu ljubitelji, automobil koji podstiče kreativnost. On se nasleđuje, kao i ljubav prema njemu.

"Moj ga je tata vozio i bio ponosan na to i tu ljubav preneo na mene i moje prijateljeiz cele bivše Jugoslavije", objašnjava Zoran Pavlović koji je u Šabac doputovao iz Bosne i Hercegovine. "Ovo je nešto u čemu mi uživamo, to je pravo druženje jer smo bez njega ostali."

Zlatko Janković iz Crne Gore je prvi put u Šapcu: "Zaista je lepo gostoprimstvo, nakon svih pohvala mojih kolega, obistinilo se."

Na reviju u Šabac došli su ponosni vlasnici buba ih većine bivših jugoslovenskih republika i zemalja u okruženju. Uz dobru zabavu, mogli su da razmene i rezervne delove, i od najstarijeg učesnika na pragu desete decenije čuju kako je bilo nekada.

"Ja sam još u mladosti zavoleo te automobile i petljam sa njima čitavog života", kaže Nikola Obrenović iz Banje Koviljače.

Bogdan Mijailović, organizator šabačke Bubijade kaže da je veoma zadovoljan posetom:

"Prezadovoljan sam posetom koja je najbolja do sada. Ljudi su došli iz svih krajeva, ima ih iz Slovenije, Bosne, Crne Gore, Makedonije."

Trinaesta svetkovina bube, završena je pravom najezdom u centru grada, kada je kroz Šabac, na radost prolaznika, ulicama prodefilovalo stotinak oldtajmera.

rts.sabac@rts.rs

+381 15 353 269

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.