Brzo do građevinskih dozvola u Velikoj Plani

Izvor: RTS, 06.Sep.2016, 16:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brzo do građevinskih dozvola u Velikoj Plani

Opština Velika Plana je prilikom poslednje kontrole NALED-a, svrstana u sam vrh opština po brzini izdavanja građevinskih dozvola. Sa kompletnom dokumentacijom investitora, potrebno je tri radna dana za građevinsku dozvolu, a sedam za lokacijske uslove.
Od početka godine od kada je uvedena elektronska procedura, odeljenu za urbanizam i građevinu, predato je 220 zahteva, od kojih je 160 uspesno rešeno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u korist investitora.

Da posao svima bude jednostavniji, priprema dokumenata ide kroz postupak objedinjene procedure, a imaoci ovlašćenja relativno brzo obavljaju svoj deo posla.
Što je dva i po puta manje od 28 dana planiranih pri donošenju Zakona o planiranju izgradnje. Na sajtu opštine Velika Plana sa desne strane postavljeni su baneri koji pokazuju putokaze ka podacima o prostornom planu i planu generalne regulacije opštine.
Blizina auto-puta i planovi opštine za početak izgradnje industrijske zone, preduslovi su za veću zainteresovanost investitora, a brzo izdavanje građevinskih dozvola jedan je od načina da se tu i zadrže.
rts.smederevo@rts.rs
+381 26 4623 135

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.