Brzi načini za lečenje mamurluka

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Dec.2016, 17:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brzi načini za lečenje mamurluka

Iako je najbolji način da izbegnete mamurluk taj da uopšte ne pijete, s obzirom na to da se bliže praznici, navodimo nekoliko efikasnih načina kako da se brzo otarasite mamurluka.

Alkohol je diuretik, zbog kog se gubi određena količina tečnosti, a to izaziva mamurluk. Glavobolja se javlja kada vaše telo pokušava da nadoknadi tečnost sužavanjem krvnih sudova, što ograničava dotok kiseonika u mozak.

Mozak to pokušava da kompenzuje proširenjem krvnih sudova, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << što izaziva oticanje.

Popijte dosta vode. Vašem telu je tada potrebna rehidratacija kako bi moglo da se nosi sa simptomima mamurluka. Najbolje je da to uradite pre nego što odete na spavanje, ali, u slučaju da niste u stanju da to uradite tada, možete i ujutru. Obična voda i mineralna su najbolje.

Bolje popijte paracetamol nego aspirin. Aspirin može da izazove stomačne tegobe, da pojača vrtoglavicu i mučninu, dok će paracetamol da umanji mučninu i grčenje mišića, bez propratnih neželjenih efekata.

Jedite slatku hranu i uzmite antacid. Čokolada, krofne i gazirana pića vam zapravo mogu pomoći da se osećate bolje. Antacid popijte pre nego što počnete da jedete, kako biste sprečili da vam se sve “vrati“.

Sačekajte najmanje 48 sati pre nego što se opet odlučite na alkoholno piće. Vašem telu je potreban oporavak.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.