Brza pruga Beograd-Budimpešta najveći infrastrukturni projekat u jugoistočnoj Evropi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Okt.2019, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brza pruga Beograd-Budimpešta najveći infrastrukturni projekat u jugoistočnoj Evropi

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović, razgovarala je danas sa delegacijom kineske kompanije "Čajna rejlvej signal end komjunikejšen kompani" (CRSC) o realizaciji projekta izgradnje brze pruge od Beograda do Budimpešte i drugim infrastrukturnim projektima u železničkom saobraćaju.

Mihajlovićeva je u razgovoru sa članovima delegacije, koju je predvodio Žu Žilijang, predsednik Upravnog odbora CRSC-a, istakla da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Srbija i NR Kina imaju veoma dobru bilateralnu saradnju, posebno na velikim infrastrukturnim projektima, zahvaljujući odličnim prijateljskim odnosima dva predsednika, Aleksandra Vučića i Si Đinpinga, saopšteno je iz resornog ministarstva.

“Zajedno gradimo brzu prugu od Beograda do Budimpešte, najveći infrastrukturni projekat u jugoistočnoj Evropi. Ovo je veoma važan projekat za Srbiju, jer prvi put da gradimo prugu kojom će se voziti 200 km na sat", rekla je Mihajlovićeva.

"Nesporno je da imate ogromno znanje i iskustvo u razvoju i opremanju brzih pruga, i sigurna sam da ćete primeniti najsavremenije tehnologije u realizaciji ovog projekta i da će sve biti realizovano na vreme", dodala je ona.

Žu Žilijang izrazio je zahvalnost potpredsednici Vlade na podršci koju pruža u realizaciji projekta izgradnje brze pruge Beograd-Budimpešta, istakavši da je CRSC jedna od vodećih kompanija u NR Kini u razvoju sistema za kontrolu železničkog saobraćaja.

On je takođe izrazio uverenje da će sve biti realizovano u skladu sa najvišim standardima, s obzirom na to da ova kompanija poseduje tehnologiju i sertifikate u skladu sa evropskim propisima, navodi se u saopštenju Ministarstva građevinarstva.

CRSC je podizvođač kineskog konzorcijuma CRIC-CCCC za signalno-sigurnosne, kontrolne i telekomunikacione radove i isporuku opreme za ova postrojenja na izgradnji brze pruge od Beograda do Budimpešte.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.