Brz, lep i skup

Izvor: Blic, 04.Avg.2010, 01:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brz, lep i skup

Napraviti vrhunski notbuk računar i upakovati ga u malo i kompaktno pakovanje nije jednostavno, ali je kompanija HP izgleda našla rešenje.

Imali smo priliku da testiramo novi ultimativni „elit buk" 2540 p, koji se po mnogo čemu razlikuje od svega što smo do sada videli iz ove HP-ove familije.

Računarom dominiraju elementi od aluminijuma i plastike, s tim da su delovi od aluminijuma postavljeni sa prednje strane računara da bi omogućili njegovo lakše održavanje, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << a plastični segmenti sa donje strane imaju ventilacione otvore u cilju postizanja što boljeg hlađenja. Tastatura, iako relativno skučena ima poprilično velike tastere i osrednji hod tastera, pa je rad na njoj udoban. Nažalost, ista nema pozadinsko osvetljenje, ali zato može biti svetljenja pomoću male lampice koja se nalazi iznad displeja računara. Srce mašine je bazirano na Intelovom i7 procesoru oznake L640 koji radi na taktu od 2.13GHz, a kao ispomoć tu je i 4 GB radne memorije. Disk dolazi u vidu SSD drajva kapaciteta 160 GB, zbog čega Vindous 7 profešenel (koji se nalazi instaliran na ovoj mašini) prosto leti, a aplikacije se startuju veoma brzo. Možda najjača strana 2540 p notbuka leži u visokom stepenu konektivnosti. Tu su standardni modem (kome to još treba), LAN adapter, WiFi i blutut moduli, veliki broj USB portova, kao i eSATA konektor.

Optički drajv dolazi u vidu DVD rezača, a tu su još i čitač memorijskih kartica i finger print rider. Jedina mana mu je što je cena ovog uređaja za naše uslove previsoka.

ZA: vrhunske performanse, moderan dizajn, vrhunski ekran, kompaktne dimenzije

PROTIV: previsoka cena

Cena (sa PDV-om): 2.150 evra

Noutbuk za decu

Iako je predstavljen još na CeBitu, Asusov Eee PC 1001PQ tek sada kreće u prodaju na evropskom tržištu. Radi se o noutbuku koji je namenjen deci. Prenosnik je zasnovan na Intelovoj platformi „Pine Trail", i na Vindovsu 7 starter uz desk top „inspirus" koji je prilagođen mališanima mlađim od deset godina. Takođe, ugrađena je mogućnost roditeljske zaštite od neprimerenih sadržaja, a za dodatnu personalizaciju isporučuju se nalepnice. S hardverske strane, tu je 10,1-inčni ekran s rezolucijom od 1.024 x 600 piksela, 1,66-gigahercni Atom N450, gigabajt radne memorije, 160-gigabajtni disk i integrirana grafika. Dostupan je u dve boje a preporučena cena će mu biti 300 evra.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

HP noutbuk: Brz, lep i skup

Izvor: S media, 04.Avg.2010

Napraviti vrhunski noutbuk računar i upakovati ga u malo i kompaktno pakovanje nije jednostavno, ali je kompanija HP izgleda našla rešenje..."Elit buk“ 2540 p, po mnogo čemu razlikuje od svega što smo do sada videli iz ove HP-ove familije...Računarom dominiraju elementi od aluminijuma i plastike,...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.