Brutalno ubijena ruska aktivistkinja za prava LGBT osoba: Nađena blizu kuće, davljena je i izbodena!

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jul.2019, 18:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brutalno ubijena ruska aktivistkinja za prava LGBT osoba: Nađena blizu kuće, davljena je i izbodena!

Istaknuta aktivistkinja za prava LGBT osoba Jelena Grigorijeva (41) nađena je mrtva u blizini svog doma u Sankt Peterburgu u Rusiji.

Njen prijatelj, aktivista Dinar Idrisov u ponedeljak je objavio fotografije Grigorijeve uz to da je ona brutalno ubijena.

Nedavno je bila žrtva napada i dobijala je pretnje smrću - naveo je on, uz to da je Grigorijeva o svemu obavestila policiju.

Policija za sada nije potvrdila da je dobila te prijave, a jedan osumnjičeni >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za ubistvo je uhapšen, prenosi BBC ruske medije.

Osim za prava LGBT osoba, Grigorijeva je svoje pojavljivanje u medijima iskoristila da istakne i svoje protivljenje po pitanju ruske aneksije Krima, kritikovala je loše postupanje prema zatvorenicima, kao i drugo kršenje ljudskih prava.

U januaru prošle godine, opozicioni aktivista Konstantin Sinitsjan (53) nađen je mrtav blizu svoje kuće u Sankt Peterburgu, a imao je povrede glave.

U avgustu, takođe prošle godine, na desetine LGBT aktivista uhapšeno je tokom protesta u tom gradu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

MONSTRUOZNO U Rusiji je do nedavno postojao sajt za "LOV NA GEJEVE" i zbog toga je Jelena BRUTALNO UBIJENA

Izvor: Blic, 24.Jul.2019, 06:25

Jelena Grigorijeva, istaknuta ruska LGBT aktivistkinja, brutalno je ubijena nakon što je njeno ime osvanulo na sajtu koji ohrabruje ljude da "lovi" seksualne manjine.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.