Brucoši - na upis

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Jul.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brucoši - na upis

NOVI SAD - Upis primljenih brucoša u prvu godinu osnovnih studija počeo je danas na većini državnih fakulteta u Srbiji i biće završen tokom ove sedmice, pre zvaničnog roka koji ističe 15. jula.

Brucoši za upis predaju originalna svedočanstva i diplome o maturskom ispitu, izvod iz matične knjige rođenih, dva obrasca SSV-20, indeks, dve fotografije, dokaz o uplati naknade za samofinansirajuće studente.

Iz uprava fakulteta podsećaju brucoše da se pridržavaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rasporeda upisa i da obavezno dođu na prozivku.

U suprotnom, rizikuju da izgube pravo na upis, jer će biti primljen sledeći kandidat sa spiska, upozoreno je iz fakulteta i preporučeno da se blagovremeno informišu o svim upisnim detaljima, koje fakulteti pojedinačno propisuju.

Najveće interesovanje i ove godine je na društveno-humanističkim i medicinskim fakultetima, dok je slobodnih mesta ostalo uglavnom na grupaciji tehničkih i prirodno-matematičkih nauka.

Na Novosadskom univerzitetu Kvote su premašene za 22 odsto. Mesta je ostalo na Tehnološkom fakultetu u Novom Sadu, Pedagoškom, Ekonomskom u Subotici...

Po završetku julskog upisa, fakulteti će 31. jula oglasiti drugi konkursni rok.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.