Izvor: Vesti-online.com, 12.Jun.2018, 19:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brojna takmičenja pobedilo druženje

U Vinedenu kod Štutgarta, u najvećoj nemačkoj pokrajni Baden Virtemberg, održane su Vidovdanske sportske igre dece škola na srpskom jeziku.

Na programu je bilo nekoliko disciplina: trčanje na Krosu RTS-a, turnir u malom fudbalu i sportovima sa rekvizitima, a učestvovalo je nešto više od 200 mališana koje je bodrila brojna publika.

U Krosu RTS-a učestvovala su deca iz Forchajma učiteljice Mirjane Milošević, Gepingena, Eslingena, Kirhajma, Rojtlingena i Sindelfingena >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << učiteljice Nataše Milenković, Ludvigzburga, Vinendena, Šorndorfa, Kalva, Gibela i Štutgarta učiteljice Biljane Petrović, Leonberga i Štutgarta pri crkvi učiteljice Tatjane Popović.

U malom fudbalu prvo mesto je osvojila ekipa Ludvigzburga koja je u finalu savladala takođe sastav iz Kalv-Gibela, a treće mesto je pripalo timu iz Šorndorfa.

U sportovima s rekvizitima najmlađi su pokazali svoja umeća u odbojci, trkanju u džakovima, nadvlačenju konopca, gađanju limenih doza i drugim disciplinama, a sve pod budnim okom Mirjane Andrić.

Pobednici iz svih RTS trka, a bilo ih je 14 i tačno 138 takmičara, dobili su medalje i diplome, a pobednicima u malom fudbalu pripao je veliki pehar.

- Pobedio sam u trci na 100 metara. Bio sam brži od svih mojih drugara, a kad porastem biću trkač - kaže nam kratko posle dodele medalja Nemanja Jovanović (6), budući atletičar.

- Inicijativa za Vidovdanske sportske igre je potekla od Saveta škole "Vuk i Dositej". Dogovorili smo da organizujemo druženje učenika sa svih šest školskih punktova u Baden Virtembergu kako bi se deca međusobno bolje upoznala. Smisao dolaska u srpsku školu nije samo učenje ćirilice nego i druženje dece, a oni nemaju često priliku za to jer su suviše razuđeni po punktovima - rekla je učiteljica Biljana Petrović.

Organizator drugih po redu igara je Savet roditelja škole "Vuk i Dositej" na čelu sa učiteljicom Biljanom Petrović i koordinatorom Zoranom Davidovićem, sportskim savetnikom u Školskom odboru. Pokrovitelj i sponzor Vidovdanskih igara je Generalni konzulat Srbije u Štutgartu, a domaćin je i ovog puta bio Savet roditelja škole u Vinendenu.

Vidovdanske sportske igre je otvorio Božidar Vučurović, generalni konzul Srbije u Štutgartu dečjom pesmom iz svoje velike zbirke, takmičare i publiku pozdravila je i Biljana Marilović, konzul BiH iz Republike Srpske, a pesmu "Moja zemlja" recitovala je pesnikinja Borica Đekanović. Otac Borislav Simić, starešina hrama Srpskih svetitelja je blagoslovio ovaj sportski događa

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.