Izvor: Vesti-online.com, 10.Dec.2014, 00:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brojke za živciranje

Ako vam Evropska unija još ne ide dovoljno na živce zbog otvorene kolaboracije sa neonacističkom zapadnom agenturom u Kijevu, ako vam nije dosta to što su EU ratni avioni (u sastavu NATO-a) očistili prostor da džihadisti, koji danas upravljaju razorenom i ubogaljenom Libijom, ubiju Gadafija, ako vam se smuči kada gledate kako u Siriji humanistička, demokratska EU stoji u redovima NATO-a - oružjem i svakojako - na strani džihadista protiv "proruskog" režima Hafeza el Asada, ako ne možete >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << da dokučite kako to pseudohumanisti i lažni demokrati iz Brisela održavaju u Iraku u životu korumpiranu, sektašku kamarilu koju su postavili, a sada, u to ime, iz vazduha čiste teren za džihadiste Islamske države (ID) samo zato što im njihovi bagdadski kvislinzi nisu ispunili sva očekivanja, ako ste već zaboravili da su nas 1999. godine ratni avioni iz baze Avijano, s teritorije EU izbombardovali do stanja čije posledice i danas vučemo na materijalnom, moralnom i političkom planu, ako, ako, ako... sve to Srbinu nije dovoljno da uvidi ko mu je vera, ko nevera, ko mu "ispod skuta pije hladno vino" i ko mu nikako ne da u tu Obećanu zemlju, iako su mu Tomislav, Aleksandar i Ivica isporučili, zajedno sa Labom i Sitnicom, još i srpsku dušu i srpski obraz...

Ako sve to nije Srbinu dovoljno da se opasulji, evo mu onda još malo statistike za živciranje, kratkog opisa te laži o tom Gradu svetlosti u koji ćemo da uđemo kad ispeglamo šare, isperemo zatucani mozak i promenimo nacionalnu svest, kako to i traži naš predsednik vlade.

Briselskom hobotnicom vlada opskurna bratija nezamislivo velikog broja, bezobrazno plaćenih birokrata, nezasitog, gargantuanskog apetita - falanga koja je po broju - verovali ili ne- gotovo dva puta veća nego što ima vojnika u armiji britanske kraljice Elizabete Druge.

Nedavno istraživanje tink-tank foruma Otvorena Evropa pobrojalo je pedantno briselske mastiljare i našlo da ih je, sve u svemu, više od 170.000. Toliko, eto, broji britanska vojska, a toliko, primera radi, nema službenika u svih osam departmana vlade u Vajtholu, sa sve stražarima i čistačicama. Kafkijanaca u briselskom mračnom zamku ima više nego, recimo, građana u britanskom lučkom gradu Portsmautu.

Da dodamo ovome malo komike i farse: od te armije od 170.000, 45.000 je zbrinuto u okruglo hiljadu "ekspertskih grupa" koje nešto o nečemu "savetuju" EU mandarine - o tako krupnim, globalno važnim stvarima, kao što su jedna posebna zakonska regulativa o kojoj, opet, brine jedna posebna "Radna grupa" specifično zadužena za "Direktive o liftovima" u zemljama članicama Unije. Tako će, opet malog primera radi, i u Srbiji kada uđe u taj čarobni svet, biti precizno regulisano, kao direktiva, da li lift u zgradi treba da ide gore kada se penje i dole kada silazi...

Posebna "Ekspertska grupa" bavi se "pitanjima mineralne vode", dok je jedna druga "Ekspertska grupa" striktno zadužena za"pitanja ukusa u začinima"...

Sedam hiljada i devet stotina komada Kafkijanaca (i brojem 7.900) muva se, gura i sudara u ostatku 247 raznih komiteta - o svemu i svačemu - a deset hiljada (pazite,10.000!) je uhlebljeno u tzv. diplomatski kor razbacan po svim zemljama Unije i globusa, od Ulan Batora do Uagadugua.

Još malo podataka za živciranje: Poslanik u Evropskom parlamentu iz recimo Italije, koja trenuno grca u dugovima, prima 150.000 evra godišnje (plus razni dodaci), a predsednik Evropske komisije više nego Barak Obama, Vladimir Putin ili Angela Merkel.

Nikoga od ovih EU "mastiljara" nije niko, nikada izabrao na demokratskim izborima, ali oni zato vedre i oblače životima ljudi u Zajednici, izloženoj svim mogućim uticajima opskurnih lobističkih grupa i specijalnih interesa. Nije ni čudo - velike su pare i sladak život u pitanju. Pa nije stoga ni čudo što su se Milica Delević i društvo tako zaobadali da se - i po cenu Laba i Sitnice - udenu u kakav komitet, makar i onaj o liftovima i začinima.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.