Brojke su u padu, a treba li da nas zabrinu kontakti ostvareni tokom praznika? VIDEO

Izvor: B92, 03.Maj.2021, 22:47

Brojke su u padu, a treba li da nas zabrinu kontakti ostvareni tokom praznika? VIDEO

Posle kraće praznične pauze, masovna imunizacija nastavljena je danas, tako da su prvu i drugu dozu mogli da prime i oni koji nisu imali zakazani termin.

Po ko zna koji put, nadležni su još jednom pozvali građane da se vakcinišu, jer je to jedini način da se pobedi pandemija.

Dobra vest je da je broj novozaraženih u Srbiji juče pao ispod hiljadu, ali činjenica je i da se tokom praznika manje ljudi testira.

Treba da budemo zadovoljni procesom imunizacije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Srbiji, rekao je Kon i dodao da je u prestonici do sada vakcinisano 43 odsto stanovnika.

Nastavljena je vakcinacija i bez zakazivanja.

Onima kojima je druga doza zakazana bila za petak, primili su je danas, a oni koji su bili zakazani za subotu revakcinisaće se sutra.

Vakcinacija je doprinela i tome da je sve manje pacijenata u bolnicama. Da se stanje popravlja u našem zdravstvenom sistemu govori i to da je iz crvene zone posle skoro 2 meseca izašao Kliničko bolnički centar "Bežanijska kosa".

O ovoj temi opširnije pogledajte u video prilogu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.