Brojevi opet petocifreni

Izvor: B92, 15.Jan.2022, 16:15

Brojevi opet petocifreni

Prema poslednjim informacijama, u Srbiji je zabeleženo još 12.559 novoobolelih od koronavirusa, a preminulo je 19 pacijenata.

Na respiratorima u bolnicama u Srbiji nalazi 88 obolelih.

Za 24 sata ukupno je testirano 29.365 ljudi.

Podsetimo, epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović ocenio je sadašnju situaciju kao vanrednu i poručio da ne bi trebalo da se opuštamo.

"Ja moram da kažem da ukupna javnost nije prihvatila, niti je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bila svesna opasnosti. Skretali smo pažnju na velike skupove, na okupljanja na trgovima i na to da će ne samo doček Nove godine već i praznici bti veliki rizik", rekao je on za TV Prva.

"Mi sada imamo jednu situaciju koja apsolutno može da se oceni kao vanredna", poentirao je Tiodorović.

Situaciju je komentarisala i premijerka Brnabić, koja je napomenula da se omikron širi neverovatnom brzinom i dodala je da je vakcinacija najbitnija.

Brnabićeva je za TV Pink rekla da je "dramatičan" broj novozaraženih očekivan zbog pojave omikrona i dodala da mora da se izbegne epidemija gripa koja može da se javi u školama.

"U utorak ćemo odlučiti kako će đaci ići u škole na ostaloj teritoriji Srbije, jer su đaci u Vojvodini već krenuli u škole", zaključila je premijerka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.