Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Apr.2020, 20:35

Broj zaraženih premašio brojku od MILION ljudi, umrlo više od 51.000: Planeta je na udaru pošasti

SAD, Italija i Španija i dalje prednjače u poraznoj statistici.

Broj zaraženih korona virusom prešao je brojku od jednog milion i trenutno iznosi 1,000,177. Nažalost, broj obolelih se povećava iz minuta u minut.

Broj preminulih danas je premašio 51.000, a zemlje sa najvećom smrtnošću su i dalje Italija i Španija, dok su SAD zemlja sa ubedljivo najvećim brojem zaraženih.

U Republici Srbiji su do 15 časova 2. aprila 2020. godine registrovana ukupno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 1171  potvrđena slučaja COVID 19. Od poslednjeg izveštaja do 15 časova testirani su uzorci 637 osoba od kojih je 111  pozitivno i 526  negativno na novi korona virus. U Srbiji su još tri osobe preminule od korona virusa, čime se ukupan broj žrtava popeo na 31.

Dok su neke zemlje poput Kine i Južne Koreje uspele da zauzdaju epidemiju, Španija i Italija su na ivici kolapsa, pogotovo zbog činjenice da zdravstveni sistem više ne može da se izbori sa povećanim brojem pacijenata.

U SAD je najkritičnije u Njujorku, gde broj zaraženih i preminulih svakodnevno raste, a po gradu su raspoređene hladnjače koje preuzimaju tela žrtava.

To je posledica činjenice da vlasti u Vašingtonu nisu na vreme preduzeli oštre mere, već su dopustile da se virus raširi po urbanim centrima na istočnoj obali.

Te brojke će sigurno nastaviti da rastu, a ostaje da se vidi kako će se svet izboriti sa ovom pošasti.

Pogledajte rezultate

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.