Broj poginulih u klizištu na Iskiji povećao se na 10

Izvor: B92, 01.Dec.2022, 15:13

Broj poginulih u klizištu na Iskiji povećao se na 10

Broj poginulih u klizištu na južnom italijanskom ostrvu Iskija povećao se danas na 10, pošto su spasioci pronašli još dva tela.

Lokalna policija saopštila je da su pronađena tela dvojice muškaraca starosti 38 i 31 godinu i da su identifikovana, preneo je Rojters.

Policija je navela da se još dve osobe vode kao nestale. Klizište u gradu Kazamičola aktiviralo se u subotu posle jakih kiša, a među žrtvama je troje dece, uključujući bebu mlađu od mesec dana.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Klizište je primoralo oko 300 ljudi na evakuaciju, rekao je zvaničnik lokalne vlade ove sedmice.

Iskija je vulkansko ostrvo koje se nalazi oko 30 km od Napulja, a poznato je po termama i živopisnoj obali.

U Kazamičoli dve osobe su poginule 2017. godine u zemljotresu jačine 4 stepena po Rihteru, dok su dva klizišta 2006. i 2009. godine odnela ukupno pet života, podseća britanska agencija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

BROJ ŽRTAVA U ITALIJI PORASTAO NA 11 Među poginulima u klizištu i TROJE dece (FOTO)

Izvor: Blic, 01.Dec.2022

Broj žrtava klizišta koje se pokrenulo u malom gradu na južnom italijanskom ostrvu Iskija porastao je danas na 11, pošto su pronađena još tri tela.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.