Broj poginulih porastao na 98, više od 600 povređeno FOTO/VIDEO

Izvor: B92, 08.Mar.2021, 18:29

Broj poginulih porastao na 98, više od 600 povređeno FOTO/VIDEO

Broj poginulih u seriji eksplozija u vojnoj kasarni u Ekvatorijalnoj Gvineji porastao je na 98.

Najmanje 615 osoba je povređeno, saopštilo je danas Ministarstvo zdravlja nakon što je nastavljena potraga za telima nastradalih u ruševinama.

Prema objavi Ministarstva na Tviteru, 299 povređenih ostaće u bolnicama, prenosi Rojters.

Do eksplozije je došlo u nedelju, nakon što je izbio požar u vojnoj bazi u priobalnom gradu Bata.

Predsednik Ekvatorijalne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Gvineje Teodoro Obiang Nguema pripisao je nesreću nemaru vezanom za rukovanje dinamitom i rekao da su eksplozije oštetile gotovo sve kuće i zgrade u Bati, gradu sa nešto više od 250.000 stanovnika.

Ministarstvo zdravlja Ekvatorijalne Gvineje saopštilo je na Tviteru da je pripremilo brigadu za mentalno zdravlje koju čine psihijatri, psiholozi i medicinske sestre, koje će brinuti o žrtvama eksplozije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BROJ POGINULIH U EKVATORIJALNOJ GVINEJI SVE VEĆI: 98 osoba stradalo u seriji eksplozija u vojnoj kasarni! (VIDEO)

Izvor: Kurir, 08.Mar.2021

Broj poginulih u seriji eksplozija u vojnoj kasarni u Ekvatorijalnoj Gvineji popeo se na 98, saopštilo je danas Ministarstvo zdravlja, dok su dobrovoljci nastavili potragu za telima nastradalih u ruševinama.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.