Izvor: Nezavisne Novine, 04.Okt.2016, 10:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Broj blokiranih računa u BiH u blagom padu

SARAJEVO - Broj blokiranih računa poslovnih subjekata u BiH na dan 3. oktobar iznosi 70.153, dok 44.570 firmi ima blokiran bar jedan račun, saopštila je Centralna banka BiH.

Prema prethodnim podacima Centralne banke BiH, od 1. avgusta u BiH je bio blokiran 71.521 račun poslovnih subjekata, a 44.643 firme imale blokiran bar jedan račun.

U izvještaju o blokiranim računima u Registru transakcijskih računa Centralne banke BiH, koji za oktobar sadrži 2.854 stranice, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << pobrojana su pravna lica iz svih sfera društvenog života, od privrednih preduzeća, prodavnica, frizerskih salona, benzinskih pumpi, apoteka, stomatoloških ordinacija, kafića i restorana, do raznih agencija, zadruga i firmi.

Na ovom popisu nalaze se i rudnici, mjesne zajednice, opštine, sportski savezi, ali i taksisti, autoprevoznici, kao i drugi privatnici.

U prvom izvještaju, koji je objavljen početkom novembra 2012. godine, bilo je 58.038 blokiranih računa, a 35.694 firme imale su blokiran bar jedan bankarski račun.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.