Brodolomnik iz Salvadora konačno stigao kući

Izvor: Blic, 12.Feb.2014, 23:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brodolomnik iz Salvadora konačno stigao kući

Neverovatni brodolomnik Hoze Salvador Alvarenga (37) vratio se u rodni Salvador, gde su ga dočekali ministar inostranih poslova ove zemlje, predstavnici medija, ćerka koja ga ne pamti, i roditelji koji su verovali da je mrtav. Alvarenga stiže u Salvador

Nakon dvodnevnog putovanja avionom, sa presedanjima u Honoluluu i Los Anđelesu, gde je podvrgnut lekarskoj kontroli, u Salvador je stigao iscrpljen i ophrvan emocijama. “Ja stvarno nemam reči”, bilo je jedino što je uspeo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da izjavi pred stotinak okupljenih, uglavnom stranih novinara.

Ophrvan osećanima, upeo je da kaže samo: "Ja stvarno nemam reči"

Ćerka Fatima, kojoj je bilo samo godinu dana kada je otišao, ukrasila je ulazna vrata njihovog skromnog doma palmovim granama i natpisom “Dobrodošao”, a roditelji ne kriju radost. “Oduvek je bio čovek mora”, kaže otac Hosze Rikardo Orleana (65), vlasnik malog mlina i prodavnice u njihovom riobarskom selu Garita Palmera, dok majka Marija Hulija Alvarenga (59) tvri da joj je sin oduvek bio izuzetno otporan i snažan.

Novinari ga ne ostavljaju na miru

Nakon početne neverice i svakojakih sumnjičenaja, od onog da je “previše uhranjem” pa do toga da je pojeo svog saputnika, istraga i medicinska ispitivanja potvrdili su Alvareginu priču o 13 meseci na Pacifiku kao potpuno verodostojnu.

Alvarenga nakon spasavanja i posle "doterivanja"

Čovek pod njegovim nadimkom “Sirilo” bio je evidentiran u mestu iz koga tvrdi da je krenuo, stručnjaci tvrde da su način na koji je preživeo 13 meseci na moru i tura koju je prešao sasvim realni, a njegovo fizičko stanje, sa teškom dehidracijom i ozbiljnim nedostakom vitamina i minerala takođe se uklapa u priču.

Optuživan da je "Suviše bucmast"

Činjenicu da je novinarima delovao “bucmasto” lekari objašnjavaju pre svega oticanjem, koje je nastupilo kao posledica dehidracije, kao i time da je Alvarega oduvek bio čvrste građe, a pre polaska na kobno ribarenje čak i pomalo gojazan, zbog čega su ga prijatelji zvali “Čanča” (debeli).

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.