Brnabićevu u Kini vozili u PRAVOJ ZVERI: Blindirani auto, namenjen samo za najviše zvaničnike I PREMIJERKU (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Nov.2019, 17:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabićevu u Kini vozili u PRAVOJ ZVERI: Blindirani auto, namenjen samo za najviše zvaničnike I PREMIJERKU (FOTO)

Svaki blindirani automobil koji ima crvenu krestu, kao ovaj, namenjen je samo za najviše pripadnike partije

Premijerka Srbije Ana Brnabić nalazi se u zvaničnoj poseti Kini, a vozilo u kome je domaćini voze privuklo je mnogo pažnje. Radi se o neobičnom automobilu za koje Kinezi kažu da je "pravi tenk na točkovima".

Automobil je opremljen 6.0 litarskim V12 motorom i proizvodi 402 KS. Takođe, on ima i inteligentnu tehnologiju vožnje sa pogonom na sva četiri točka >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i prilagodivom hidro-pneumatskom suspenzijom. Dizajneri ovog old-school automobila bili su inspirisani Maovim Hongqi CA770 sedanom iz ere šezdesetih. Prednji deo, sa zaobljenim farovima i rešetkom hladnjaka primetno podseća na model iz 1966.godine.

U prevodu sa kineskog, Hongqi znači “crvena zastava”, pa će ovi automobili biti službena vozila vođa kineske komunističke partije. Enterijer vozila opremljen je veoma luksuzno, sa detaljima od žada, ručno rađenim insertima od drveta, perforiranim kožnim tapacirunzima i Bose zvučnim sistemom.

, a zanimljivo je da čovek koji je zadužen za konstantnu pratnju premijerke i njenu bezbednost jeste jedan od šefova obezbeđenja predsednika Kine Si Đinpinga.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.