Brnabićeveva i Cvijanovićeva  u Trebinju, sledi zajednička sednica vlada

Izvor: RTS, 29.Avg.2018, 11:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabićeveva i Cvijanovićeva u Trebinju, sledi zajednička sednica vlada

Sastanak predsednica Vlade Srbije i Republike Srpske, Ane Brnabić i Željke Cvijanović, počeo je u Trebinju u zgradi "Elektroprivrede Republike Srpske", dok na odvojenim sastancima razgovaraju ministri dve vlade.
Nakon sastanka uslediće razgovori sa gradonačelnikom Trebinja Lukom Petrovićen, a potom i zajednička sednica Vlade Srbije i Srpske na kojoj će se biti reči o započetim i budućim projektima, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << regionalnoj saradnji, kao i o unapređenju bilateralnih odnosa.

Biće potpisano više memoranduma i sporazuma između vlada, posle čega će se medijima obratiti dve premijerke.
Očekuje se potpisivanje Memoranduma o saradnji vlada Republike Srpske i Republike Srbije u oblasti energetike, potpisivanje Memoranduma o međusobnom priznavanju "velikih licenci" i Memoranduma o razmeni iskustava u oblasti izdavanja e-građevinskih dozvola, potpisivanje Sporazuma o saradnji u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija.
Tokom posete srpske delegacije biće otvoren vrtić "Srbija" u naselju Gorica, koji je izgrađen donatorskim sredstvima Vlade Srbije.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Trebinje, dogovoreni konkretni projekti vlada Srbije i RS

Izvor: RTS, 29.Avg.2018

U Trebinju je održana zajednička sednica vlada Srbije i Republike Srpske. Srbija je od 2014. godine u Srpsku investirala i donirala 21.500.000 evra u projekte koje su kandidovale lokalne zajednice, rekla je Ana Brnabić. Saradnja Srpske i Srbije nastavlja se kroz realizaciju konkretnih projekata,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.