Izvor: RTS, 28.Sep.2021, 12:29

Brnabićeva sa direktorom kompanije "Filip Moris"

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa izvršnim direktorom kompanije "Filip Moris Internešnal" Jacekom Olčakom. Na sastanku se razgovaralo o komplementarnim vizijama ekonomskog i opšteg društvenog napretka koje dve strane dele, a koje se zasnivaju na inovacijama, naučno-tehnološkom razvoju i projektima u oblasti biotehnologije, saopšteno je iz Vlade.
Premijerka Brnabić istakla je da je kompanija "Filip Moris", kao jedan od >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << najvećih izvoznika, značajan partner Vlade Srbije.
Kako se navodi u saopštenju, ono što otvara nove perspektive za saradnju je činjenica da ova kompanija radi na istraživanju i razvoju novih naučnih i tehnoloških dostignuća u cilju što brže i efikasnije primene koncepta smanjenja štetnosti u okviru duvanske industrije.
Premijerka je u razgovoru naglasila važnost ulaganja u nauku i inovacije kako bi se osigurao značajan ekonomski rast uz odgovorno i održivo poslovanje.
Ističe se da je uspešna saradnja Vlade Srbije i kompanije Filip Moris već počela da se konkretizuje kroz "StarTech", program podrške inovacijama i digitalnoj transformaciji koji ova kompanija finansira.
"Upravo taj program predstavlja primer podrške koji privatni sektor može da pruži naporima Vlade u procesu digitalizacije celokupne privrede", naglasila je premijerka Brnabić.
Govoreći o rezultatima i planovima kompanije Filip Moris u oblasti transformacije duvanske industrije, izvršni direktor Jacek Olčak je rekao da je upravo opredeljenost Vlade Srbije ka transformaciji zasnovanoj na nauci, istraživanju i razvoju i naprednim tehnološkim rešenjima, razlog njegove posete Srbiji.
"Verujem da slične vizije i planovi mogu doprineti daljem razvoju saradnje, koja je izuzetno bitna imajući u vidu opredeljenost kompanija Filip Moris da svoje poslovanje nastavi da bazira u Srbiji, kao centru regiona jugoistočne Evrope", kazao je Olčak.
Poseta Olčaka je prva poseta jednog izvršnog direktora kompanije Filip Moris Srbiji.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Brnabić i Olčak o inovacijama i razvoju

Izvor: Danas, 28.Sep.2021

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa izvršnim direktorom kompanije Filip Moris Internešnal Jacekom Olčakom o o inovacijama, naučno-tehnološkom razvoju i projektima u oblasti biotehnologije, saopštila je Vlada Srbije.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.