Brnabićeva sa češkim ambasadorom o poseti Pragu

Izvor: RTS, 04.Dec.2018, 15:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabićeva sa češkim ambasadorom o poseti Pragu

Premijerka Ana Brnabić razgovarala je sa ambasadorom Češke Republike u Srbiji Tomašom Kuhtom o predstojećoj zvaničnoj poseti Češkoj u kojoj će boraviti na poziv premijera Andreja Babiša, kao i o bilateralnim odnosima dveju država.
Ana Brnabić je istakla značaj podrške koju Češka pruža Srbiji na evropskom putu, kao i reformama koje sprovodi Vlada Srbije.

Osvrnula se na aktuelnu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << situaciju izazvanu jednostranim merama Prištine o uvođenju taksi od 100 odsto na robu iz Srbije, čime je grubo prekršen Cefta sporazum i ugrožen opstanak i bezbednost srpskog naroda na KiM.
Dodala je da i pored svih prepreka, Srbija nastavlja da poziva na mir i izrazila uverenje da će partneri iz Evropske unije izvršiti dodatni pritisak na Prištinu, kako bi se stvorili uslovi da se dijalog o iznalaženju kompromisnog rešenja nastavi.
Kuhta je naglasio da Češka vidi Srbiju kao evropsku zemlju sa velikim ekonomskim potencijalom i da će predstojeća poseta premijerke biti dobra prilika za unapređenje sveukupne bilateralne saradnje.
Brnabićeva je izrazila zadovoljstvo što će imati priliku da se tokom posete sastane sa najvišim češkim zvaničnicima i naglasila da je važan signal to što do posete dolazi u godini kada se obeležava sto godina diplomatskih odnosa Čehoslovačke i Kraljevine SHS, navodi se u saopštenju Kancelarije Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.