Izvor: RTS, 14.Jun.2021, 14:12

Brnabićeva sa ambasadorkom Rumunije o bilateralnim odnosima i privrednoj saradnji

Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je sa ambasadorkom Rumunije u Srbiji Silvijom Davidoju o bilateralnim političkim odnosima, privrednoj saradnji i rezultatima aktuelnih projekata koje Srbija ostvaruje sa ovom državom.
Na sastanku je iskazana posvećenost daljem unapređenju bilateralne saradnje i razmotreni projekti putne i železničke infrastrukture – izgradnja brze saobraćajnice Temišvar–Pančevo, obnova železničke infrastrukture, kao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i efikasnije korišćenje plovnog puta Dunava, saopštila je Vlada Srbije.
Ovi projekti bi doprineli, ne samo boljoj povezanosti, već i povećanju bilateralne privredne i trgovinske saradnje, zaključeno je na sastanku.
Kada je u pitanju saradnja u oblasti energetike, ambasadorka Davidoju je posebno istakla projekat izgradnje gasne interkonekcije Srbija–Rumunija, koja bi doprinela diverzifikaciji u oblasti snabdevanja gasom u regionu.
Premijerka Brnabić podsetila je da je ostvarena dobra saradnja u okviru projekta zaštite životne sredine i zahvalila za iskustva Rumunije u ovoj oblasti.
Istakla je da je za Srbiju od izuzetnog značaja kontinuirano zalaganje Rumunije da Srbija bude deo evropske porodice i tehnička podrška u procesu evrointegracija.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Brnabić i ambasadorka Rumunije o bilateralnoj saradnji i zajedničkim projektima

Izvor: Danas, 14.Jun.2021

Premijerka Srbije Ana Brnabić je danas sa ambasadorkom Rumunije u Srbiji Silvijom Davidoju razgovarala o bilateralnim političkim odnosima, privrednoj saradnji i rezultatima aktuelnih zajedničkih projekata.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.