Brnabićeva sa Bocan-Harčenkom: Hvala

Izvor: B92, 22.Maj.2020, 16:04

Brnabićeva sa Bocan-Harčenkom: Hvala

Premijerka Ana Brnabić razgovarala je danas sa ambasadorom Rusije u Srbiji Aleksandrom Bocan-Harčenkom.

Zahvalila se na pomoći u donacijama i podršci Rusije u najtežim trenucima epidemije u Srbiji, a pre svega na požrtvovanosti ruskih lekara koji su se zajedno sa srpskim timovima borili protiv virusa.

Bocan-Harčenko je ocenio da epidemiološke mere u Srbiji, kao i primena iskustva drugih država daju rezultate, i izrazio očekivanje da ćemo svi zajedno uspeti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da pobedimo u borbi sa virusom.

Brnabić je istakla da je u ovom trenutku, kada se čitav svet nalazi pred velikim izazovima u borbi sa pandemijom kovid 19, međudržavna saradnja od presudnog značaja.

Ruski ambasador je naveo da je Srbija posebno posvećena saradnji u oblasti zajedničkih infrastrukturnih projekata, navodeći da je, bez obzira na situaciju, postignut veliki napredak u ovoj oblasti.

Brnabić i Bocan-Harčenko su razgovarali i o inteziviranju saradnje u oblasti nauke i inovacija.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.