Brnabićeva povodom odgovora Fridom hausu: Nije tačno da Srbija spada u hibridne režime

Izvor: B92, 13.Maj.2020, 20:52

Brnabićeva povodom odgovora Fridom hausu: Nije tačno da Srbija spada u hibridne režime

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je poslala odgovor na nedavni izveštaj organizacije Fridom haus za 2020. godinu.

Prema tom izveštaju Srbija je iz kategorije "delimično konsolidovanih demokratija" spuštena u kategoriju "hibridnih režima".

Brnabićeva je za RTS rekla da je kao predsednica Vlade poslala "studiozan odgovor na 18 strana" na taj izveštaj koji je, kako je ocenila, "pun kontradiktornosti i očigledan je subjektivan pristup jedne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << osobe koja ga je pisala".

"Čudi me da organizacija Fridom Haus za pisanje izveštaja nema tim stručnjaka, već samo jednu osobu. Taj izveštaj ne odslikava pravo stanje u Srbiji", kazala je Brnabićeva.

Ona je rekla da će Vlada Srbije sutra, u četvrtak, objaviti taj svoj odgovor, kojem je Vlada "studiozno pristupila".

Ipak je dodala da će Vlada usvojiti neke primedbe iz izveštaja Fridom hausa.

Brnabićeva je rekla da je odgovor Fridom hausu, kao reakciju na izveštaj, poslala u ime Vlade Srbije "da imamo dijalog kako da unapredimo stvari u Srbiji".

U najnovijem izveštaju "Države u tranziciji", organizacije Fridom haus, koja se bavi ljudskim pravima i promovisanjem demokratije u svetu, Srbija je ispala iz kategorije "delimično konsolidovanih demokratija" i na toj godišnjoj rang-listi, nakon analize stanja, Srbija je vraćena korak unazad, u grupu "tranzicionih" odnosno, "hibridnih režima".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.