Brnabićeva o tome šta preporučuje Malog za mesto ministra

Izvor: B92, 28.Maj.2018, 11:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabićeva o tome šta preporučuje Malog za mesto ministra

Premijerka Ana Brnabić kaže da je Sinišu Malog za mesto ministra finansija preporučio uspeh u rešavanju ogromnih finansijskih i razvojnih problema Beograda.

Ona je istakla da je te probleme Mali nasledio kada je preuzeo mesto gradonačelnika 2014. godine. Brnabić je obrazlažući svoj predlog poslanicima u Skupštini Srbije rekla da je Beograd imao dug od milijardu i 118 miliona evra, koji je za vreme mandata Malog prepolovljen.

Ona je napomenula da je bilo 14 milijardi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dinara neplaćenih obaveza i deficit od 20,25 odsto, a da su danas sve obaveze isplaćene i deficit smanjen za četiri puta, a Beograd je dobio prvi put u istoriji prvi kreditni rejting 2016. koji će se do kraja ove godine još unaprediti, a što je značajno za privlačene investicija.

Ono što ga pre svega preporučuje za mesto ministra finansija je da Beograd danas stabilna lokalna samouprava i najveća investiciona destinacija u ovom delu Evrope, a tokom njegovog mandata sprovedena je konsolidacija javnih i javno-komunalnih preduzeća, rekla je Ana Brnabić.

Opširnije na stranicama rubrike BIZ.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Odlazeći premijer hvali predsednika: Čvrsti nervi...

Izvor: B92, 28.Maj.2018

Odlazeći premijer Paolo Đentiloni izrazio je podršku italijanskom predsedniku Serđu Matareli nakon što je odbio da prihvati Paola Savonu za ministra ekonomije.

Nastavak na B92...

"Građane niko ne bije po ušima da putuju Er Srbijom"

Izvor: B92, 28.Maj.2018

Beograd -- Premijerka Ana Brnabić odgovorila je danas u Skupštini Srbije na kritike poslanika povodom navodne "katastrofalne situacije"u avio-kompaniji Er Srbija...Brnabićeva je kazala da građane niko ne tera da putuju Er Srbijom i demantovala da je reč o bilo kakvim katastrofalnim rezultatima..."Kao...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.