Brnabićeva i Dačić sa izvestiocima Parlamentarne skupštine SE

Izvor: RTS, 19.Jul.2017, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabićeva i Dačić sa izvestiocima Parlamentarne skupštine SE

Cilj Vlade Republike Srbije je oživljavanje privrede i smanjenje nezaposlenosti, na čemu se temeljno radi već tri godine, rekla je premijerka Srbije Ana Brnabić tokom razgovora sa izvestiocima Komiteta za monitoring Parlamentarne skupštine Saveta Evrope. Ivica Dačić sa koizvestiocima PS SE razgovarao je o rezultatima Samita o Zapadnom Balkanu održanom u Trstu.
Predsednica Vlade Republike Srbije Ana >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Brnabić je u razgovoru sa izvestiocima Komiteta za monitoring Parlamentarne skupštine Saveta Evrope Marijom Guzeninom i Samadom Saidovim rekla da je Vlada rešena da stvara modernu Srbiju sprovođenjem temeljnih reformi i uvođenjem evropskih standarda.

"Cilj Vlade Republike Srbije je oživljavanje privrede i smanjenje nezaposlenosti, na čemu se temeljno radi već tri godine, istakla je Brnabićeva.
Dodala je da samo ekonomski jaka i stabilna Srbija može da bude članica Evropske unije i deli evropske vrednosti, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.
Predstavnici Saveta Evrope pohvalili su napredak Srbije u evrointegracijama, naročito u naporima u implementaciji poglavlja 23 o vladavini prava, ali su istakli da država mora da uloži više napora kako bi se unapredila sloboda medija, borba protiv korupcije i vladavina prava.
Na sastanku je istaknuto da je jedan od važnijih zadataka ove vlade i reforma obrazovnog sistema i decentralizacija, za koju Srbija ima veliku podršku ove organizacije.
Brnabićeva je istakla da je veoma ponosna na činjenicu da u Srbiji postoji 26 nacionalnih manjina, kao i da su na snazi zakoni koji obezbeđuju visok nivo poštovanja prava manjina.

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić sa koizvestiocima Monitoring komiteta Parlamentarne skupštine Saveta Evrope Marijom Guzeninom i Samadom Seidovim, razgovarao je rezultatima Samita o Zapadnom Balkanu održanom u Trstu, kao i geopolitičkoj situaciji u regionu.
Posebna pažnja je posvećena evropskim integracijama i Briselskom dijalogu, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.
Ministar Dačić je istakao posvećenost Srbije regionalnom miru i stabilnosti, kao i nastavku dijaloga Beograda i Prištine, dodaje se u saopštenju.
Guzenina i Seidov u Srbiji borave u cilju praćenja primene Rezolucije PSSE 1858 (2012) o poštovanju dužnosti i obaveza Srbije.   

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Brnabić: Vlada rešena da stvara modernu Srbiju

Izvor: B92, 19.Jul.2017

Beograd -- Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala sa izvestiocima Komiteta za monitoring Parlamentarne skupštine Saveta Evrope...Premijerka je Mariji Guzenin i Samadimu Saidovu prenela da je Vlada rešena da stvara modernu Srbiju sprovođenjem temeljnih reformi i uvođenjem evropskih standarda..."Cilj...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.