Izvor: RTS, 04.Jun.2021, 12:10

Brnabićeva i Bregu: Epidemija dodatno ojačala svest o važnosti regionalnog povezivanja

Premijerka Ana Brnabić razgovarala je sa generalnom sekretarkom Saveta za regionalnu saradnju Majlindom Bregu o jačanju saradnje u regionu i ostvarivanju rezultata Akcionog plana za zajedničko regionalno tržište.
Predsednica vlade istakla je da je saradnja sa Savetom za regionalnu saradnju (RCC) važna za Srbiju, jer doprinosi daljem razvoju odnosa u regionu, što je od ključnog značaja za brži napredak na evropskom putu Srbije i celog regiona, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << saopštila je Vlada Srbije.

Epidemiološke okolnosti dodatno su ojačale svest o važnosti jačeg regionalnog povezivanja u narednom periodu, navedeno je na sastanku. Jedan od primera za to je, kako je rečeno, uspostavljanje "zelenih koridora" za brži i lakši transport robe u regionu.
Kao primer navedena je inicijativa "zelenih koridora" – međunarodnim transportnim linijama za prevoz životnih namirnica i drugih neophodnih roba – posebno hrane, lekova i medicinske opreme u regionu, u vreme blokade izazvane izbijanjem koronavirusa.
Generalna sekretarka Saveta za regionalnu saradnju Majlinda Bregu pozdravila je nastojanje da se omogući vakcinacija građana regiona u Srbiji, kako bi se pomoglo što bržem prevazilaženju krize, postigla brža imunizacija i oporavak privrede.
Bregu je istakla da je postignut napredak u ukidanju naknada za roming za mobilnu telefoniju u telfonskom saobraćaju na Zapadnom Balkanu, koja će stupiti na snagu sledećeg meseca.
Brnabićeva je istakla i benefite koje donosi inicijativa "Mini Šengen" kroz koju region može napredovati postići veći ekonomski rast i biti pouzdaniji i privlačniji za strane investitore.
Brnabićeva i Bregu su istakle da će regionalna saradnja biti i tema predstojećeg samita Zapadnog Balkana u okviru Berlinskog procesa, koji će uskoro biti održan u Nemačkoj.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Brnabić i Bregu: Epidemija dodatno ojačala svest o važnosti regionalne saradnje

Izvor: N1 televizija, 04.Jun.2021

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da je saradnja sa Savetom za regionalnu saradnju (RCC) značajna za Srbiju jer doprinosi daljem razvoju odnosa u regionu, što je od ključnog značaja za brži napredak na evropskom putu Srbije i celog regiona, saopšteno je iz njenog kabineta.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.