Brnabić za TV Prva: Mogu da dobiju i više nego što traže – ne samo ostavku Gašića, nego cele Vlade VIDEO

Izvor: B92, 06.Jun.2023, 18:08

Brnabić za TV Prva: Mogu da dobiju i više nego što traže – ne samo ostavku Gašića, nego cele Vlade VIDEO

Beograd -- Premijerka Srbije Ana Branbić govorila je u Vestima u 18h na TV Prva o zahtevima opozicije i sutrašnjem obraćanju sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

"Sutra u 20 časova predsednik i ja ćemo se obratiti javnosti sa suštinskim, kako političkim tako i ekonomskim vestima. Mislim da će građani biti zadovoljni. Mi želimo da podnesemo jedan izveštaj, ali da kažemo i šta su planovi. Verujem da će građani biti zadovoljni, imamo dobre vesti za njih", rekla >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je.

"U svakom trenutku sam spremna da podnesem ostavku na mesto predsednika Vlade Srbije jer je moj posao da radim u interesu građana", rekla je premijerka.

"Ukoliko neko misli da Vlada ne radi dobro svoj posao i da bi zemlja mogla da se radi bolje, da radimo drugačije, ukoliko neko želi ostavku nekog ministra, to meni govori da u svakom trenutku možemo da vratimo naše mandate građanima, Skupštini, a onda da predsednik Republike ima pravo, u skladu sa svojim ustavnim ovlašćenjima, da imenuje novog mandatara ili da idemo na izbore", dodala je.

Premijerka je govorila i o zahtevima opozicije na protestima koje organizuje.

"Ako govorimo o zahtevima sa protesta koji su uvelikoj meri uslišeni, jedan od zahteva se svakako tiče i imenovanja u okviru Vlade Srbije, a to je zahtev za ostavku ministra Bratislava Gašića, mogu da dobiju i više od toga, a to je ostavka čitave Vlade", kazala je.

"Jedini zahtev je 'Vučiću odlazi!', ono što mi se ne sviđa je da oni žele vlast, ali ne žele izbore, ne vidim kako se u demokratskoj državi dolazi bez njih. Uvek smo spremni za izbore, da proverimo kakva je volja građana", rekla je ona.

Više o tome saznajte u video-prilogu u nastavku:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.