Brnabić: O novom ministru ću prvo obavestiti parlament

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Maj.2018, 03:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić: O novom ministru ću prvo obavestiti parlament

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da će najpre Skupštinu Srbije, a ne medije, obavestiti da li će predložiti Sinišu Malog za novog ministra finansija.

"Što se tiče predloga za novog ministra finansija, stvarno je red da ja to prvo obavestim i predložim Skupštini, jer to je ipak u interesu parlamentarne demokratije", rekla je Brnabić odgovarajući na pitanje novinara.

Upitana da komentariše ostavku ministra finansija Dušana Vujovića, Brnabić je rekla >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da mu je ona već iskreno zahvalila na dosadašnjem angažmanu jer je, kako je istakla, celog sebe uložio u taj posao i obavljao ga sa najboljim namerama.

"Razumem njegove razloge za ostavku", dodala je premijerka.

Brnabić je naglasila da je državna kasa sada u dobrom stanju, ali da to nije samo rezultat postignut samo zahvaljujući Ministarstvu finansija, već da je to postignuto zahvaljujući novom pristupu pitanju finansijske discipline, rada državne uprave, žrtvovanju građana...

Podsetila je da je na kraju prvog kvartala ostvaren privredni rast od 4,5 odsto i da su svakako bolja vremena pred nama.

Premijerka je rekla da je pred nama i sklapanje novog aranžmana sa MMF-om, da će Srbija nastaviti nesmanjenom brzinom da se razvija i da nema vremena za gubljenje nijednog dana.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.