Brnabić u Sofiji na Evropskom startap samitu

Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Nov.2018, 11:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić u Sofiji na Evropskom startap samitu

Bugarski premijer Bojko Borisov otvorio je danas u Sofiji Evropski startap samit (Startup Europe Summit) na kojem učestvuje i srpska premijerka Ana Brnabić.

Na otvaranju je govorila i ;evropska komesarka za digitalno društvo i ekonomiju Marija Gabrijel.Brnabić učestvuje na panelu o transformaciji Zapadnog Balkana u region pogodan za startap preduzeća, zajedno sa premijerima Makedonije i Crne Gore – Zoranom Zaevom i Duškom Markovićem.

Brnabić je tokom samita >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << koji je okupio 400 predstavnika evropskog startap ekosistema imala i bilateralni sastanak sa Borisovom.

Posle Sofije predsednica vlade Srbije će učestvovati na Trećem samitu u Solunu, gde će govoriti na panelu o regionalnoj saradnji i evropskim integracijama. ;Na panelu će izlaganja imati i premijeri Grčke i Bugarske – Aleksis Cipras i Bojko Borisov, kao i zamenica premijera Rumunije Ana Birčal.

Učesnici solunske konferencije razgovaraće o izazovima, prioritetima, kao i ekonomskoj i političkoj perspektivi regiona Zapadnog Balkana, najavljeno je iz Vlade Srbije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Borisov i Brnabić o EU integracijama i Kosovu

Izvor: B92, 15.Nov.2018

Sofija -- Bugarski premijer Bojko Borisov rekao da evropski projekat neće biti potpun bez Zapadnog Balkana...On smatra i da napredak zemalja tog regiona ka članstvu u EU zavisi od politčke volje njihovih lidera..Na odvojenim sastancima sa predsednicima vlada Srbije i Crne Gore, Anom Brnabić i Duškom...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.