Brnabić u Davosu predstavila izveštaj o migrantskoj krizi: Srbija jedina iz regiona učestovala u pisanju dokumenta

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jan.2018, 20:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić u Davosu predstavila izveštaj o migrantskoj krizi: Srbija jedina iz regiona učestovala u pisanju dokumenta

Aktuelna migrantska kriza sa kojom se Evropa suočila, pokazala neophodnost nalaženja novih ideja i rešenja u budućnosti

Svetski ekonomski forum danas je objavio izveštaj u okviru koga je Srbija pisala deo u vezi migracija i granica, a naša zemlja je jedina iz regiona koja je učestvovala u pisanju izveštaja.

U izveštaju koji je pisala premijerka Ana Brnabić, kaže se da je aktuelna migrantska kriza sa kojom se Evropa suočila, pokazala neophodnost nalaženja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << novih ideja i rešenja u budućnosti, radi zaštite granica evropskih zemalja i upravljanja tokovima migranata.

Istaknuto je da digitalizacija i nove tehnologije mogu da doprinesu u tom procesu, posebno u vezi sa integracijom migranata na tržištu rada i u društvu: da platforme za eUčenje mogu da pomognu migrantima u procesu obrazovanja i dalje zapošljavanja.

U zaključku se takođe ističe da će najveći izazov Evrope biti poštovanje različitosti i inkluzija, kako bi se Evropa izborila sa narastajućom ksenofobijom i predrasudama prema migrantima, koje su suprotne fundamentalnim evropskim vrednostima.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić predvodi radnu grupu za migracije i granice u okviru "Novih lidera za Evropu" pri Svetskom ekonomskom forumu i ona je jedini predstavnik Srbije i regiona koji predvodi jednu od grupa koje su aktivne u okviru Svetskog ekonomskog foruma.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Brnabićeva jedini premijer iz regiona autor dela izveštaja SEF

Izvor: RTS, 24.Jan.2018

U izveštaju Svetskog ekonomskog foruma Obnova Evrope (Renew Europe), koji je danas objavljen, Srbiji je poverena izrada dela tog dokumenta u vezi migracija i granica, i jedina je zemqa iz regiona koja je učestvovala u pisanju tog izveštaja. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.