Brnabić se susrela sa premijerima Holandije i Luksemburga

Izvor: B92, 03.Jul.2023, 23:39

Brnabić se susrela sa premijerima Holandije i Luksemburga

Beograd -- Premijerka Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas u Beogradu sa predsednikom Vlade Holandije Markom Ruteom i premijerom Luksemburga Gzavijeom Betelom.

Ona je ocenila da ova poseta predstavlja jedinstven i veoma važan politički događaj.

Brnabić je ukazala da je poseta dvojice premijera, Holandije i Luksemburga, pokazuje da su bilateralni odnosi sa te dve države veoma dobri, kao i da je njihovim dolaskom u Beograd posebno intenziviran politički dijalog, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << saopšteno je iz Vlade Srbije.

Premijerka je poručila da se sa Holandijom i Luksemburgom, koje su među najvažnijim ekonomskim partnerima Srbije, ostvaruje uspešna ekonomska saradnja i priliv investicija.

Predsednica Vlade je istakla da evropske integracije predstavljaju spoljnopolitički prioritet Srbije, kao i da su podrška Holandije i Luksemburga od ključnog značaja za ubrzanje ovog procesa. Brnabić je sagovornike informisala o reformama koja Srbija preduzima na ovom putu, posebno u oblastima pravosuđa i slobode medija i bezbednosti novinara.

Brnabić je sagovornicima ukazala da je Beograda u potpunosti posvećen dijalogu sa Prištinom i dodala da je za Beograd podjednako važno pitanje bezrezervne zaštite i osiguranja bezbednosti pripadnika srpske zajednice na Kosovu i Metohiji.

Posvećeni smo očuvanju mira i stabilnosti na Kosovu i Metohiji, kao i pronalaženju rešenja u dijalogu, o čemu svedoči i konstruktivnost koju srpska strana kontinuirano pokazuje, istakla je Brnabić.

Sagovornici su se saglasili oko značaja očuvanja mira i stabilnosti na Balkanu, kao i važnosti evropske perspektive Srbije i čitavog Zapadnog Balkana, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.