Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Nov.2018, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić sa premijerom Portugala: Unaprediti odnose, posebno ekonomske

Premijerka Srbije Ana Brnabić i portugalski premijer Antonio Košta ocenili su danas, tokom razgovora u Lisabonu, da su odnosi dve zemlje tradicionalno dobri, ali da ima prostora za njihovo unapređenje, posebno kada je reč o ekonomskoj saradnji.

Kako je saopšteno iz srpske vlade, Brnabić je izrazila nadu da će Srbija i Portugal uskoro potpisati sporazum o izbegavanju dvostrukog oporezivanja i da će poboljšati međusobnu trgovinsku razmenu.

Brnabić je rekla da >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je za Srbiju važno da nastavi da razvija i jača privredu i preduzetništvo, a Košta je govorio o iskustvima Portugala u timoblastima, a pogotovo u podršci razvoju startap preduzetništva.

Premijerka se zahvalila Košti na podršci koju Portugal pruža Srbiji na polju evropskih integracija i istakla da članstvo Srbije u EU ostaje strateški cilj zemlje. Ona je pozvala portugalskog premijera da poseti Srbiju.

Na sastanku je bilo reči i o potencijalima dve zemlje u oblasti informacionih tehnologija i digitalizacije, a Brnabić je Košti prenela pohvale na račun organizacije Veb samita u Lisabonu, koji je kako je istakla, veoma značajan događaj za sve zemlje sveta koje žele da budu konkurentne u vreme 4. industrijske revolucije.

Na tom samitu Brnabić predstavlja Srbiju na dva panela, navodi se u saopštenju i dodaje da je Veb samit je, po oceni Forbsa, najbolja tehološka konferencija na svetu, sa više od 70.000 učesnika, među kojima su direktori i osnivači tehnoloških kompanija, start-apova, predstavnici vlada, međunarodnih institucija i medija.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.