Brnabić sa Tao Žangom o strukturnim reformama i saradnji Srbije i MMF-a

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Nov.2019, 19:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić sa Tao Žangom o strukturnim reformama i saradnji Srbije i MMF-a

Premijerka Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa zamenikom izvršnog direktora Međunarodnog monetarnog fonda Tao Žangom o rezultatima sprovedenih strukturnih reformi i saradnji Vlade Srbije i MMF-a.

Sumirajući rezultate sprovođenja aranžmana sa MMF-om, Brnabić je ocenila da je saradnja veoma dobra i dodala da je pomoć MMF-a značajna za očuvanje ostvarenog napretka i stvaranja povoljne klime za dodatna investiciona ulaganja u Srbiju, saopštila je Vlada Srbije. >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<

Žang je pohvalio posvećenost Vlade Srbije sprovođenju reformi i naveo da će MMF nastaviti da pruža punu podršku ključnim reformama, navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, sagovornici su razgovarali i o aktivnostima koje se sprovode radi stvaranja uslova za što povoljnije poslovno okruženje, uz ocenu da su ostvarena stabilnost i povoljni uslovi srpske ekonomije rezultirali velikim interesovanjem investitora za dugoročna ulaganja u Srbiju.

Tao Žang je najviše rangirani rukovodilac MMF-a koji je posetio Srbiju od 1991. godine, dodaje se u saopštenju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.