Brnabić opoziciji: Samo okrivljujete vlast, a gde su vaše mere?

Izvor: B92, 16.Jun.2023, 20:29

Brnabić opoziciji: Samo okrivljujete vlast, a gde su vaše mere?

Predsednica Vlade Ana Brnabić istakla je tokom rasprave u skupštini da se opozicione partije u Evropi u mnogogme razlikuju od onih u našoj zemlji.

Ona je juče, tokom skupštinske rasprave o smeni ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, istakla da je početkom nedelje bila u Londonu i imala prilike da iz prve ruke vidi kako izgleda politička debata opozicije i vlasti.

Predsednica Vlade Srbije, podsećamo, boravila je u Velikoj Britaniji gde je imala niz >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sastanaka, između ostalog i sa šefom britanske diplomatije Džejmsom Kleverlijem i specijalnim izaslanikom za Zapadni Balkan lordom Stjuartom Pičom. “Bila sam u Londonu početkom nedelje u dvodnevnoj poseti gde sam potpisala sporazum sa britanslim ministrom energetike Grantom Šapsom o saradnji u toj oblasti, kako bismo postepeno i polako išli ka zelenoj tranziciji. I lično sam videla kako izgleda njihova politička debata upravo o energetici. I tamo postoji vlast i opozicjia, opozicija se ne slaže sa vlašću ali čim vlast predstavi plan za energetiku, opozicija predloži svoj. To se upravo i desilo. I onda, izvolite imate plan vlasti, imate plan opozicije, građani mogu da vide suočene stavove. Imaju na stolu sve predloge i onda mogu da diskutuju normalno o pravim, suštinskim stvarima. Vidite šta nudi vlast, a šta dobije opozicija. Nikada opozicija nije samo kritikovala vlast, govorila da ništa ne valja, a da nije davala svoj predlog koji građani mogu da vide”, rekla je Brnabić. Ona je podvukla da na Zapadu, opozicija ima argumente, ima svoje predloge i planove, neki program sa kojim izađe pred građane. “Dok naša opozicija poziva na blokadu Gazele, ostalih međunarodnih putnih pravaca. To mogu, ali ne mogu da dođu na sednicu skupštine koju su oni sami tražili? Neki od vas nisu došli na svoje radno mesto, da obezbede kvorum, koji možete imati samo sa svojim poslanicima. Mi nikada ne dobijemo predloge opozicije. Troje poslanika su za 5 dana zasedanja pričali o merama. Ko je rekao, izvolite ljudi, ovo je naš plan mera, mi ovo predlažemo? Pa da raspravljamo o merama. Ne, vi samo kažete vi ste krivi za ubistvo dece, vi ste odgovorni. Baš vam je to neka mera, policija u školama, oduzimanje oružja, to ništa ne valja. U redu, ja u to ne verujem, ali hajde da razgovaramo o tome. Ali kako da razgovaramo kad vi nijednu jedinu meru niste predložili?”, rekla je premijerka. "To je problem politike u Srbiji, to je problem sa kojim se suočava čitavo naše društvo dragi građani Srbije. Gde je ta naša ozbiljna opozicija, koja traži normalnu, pristojnu, demokratsku Srbiju? Naša opozicija je toliko puna ideja da zna samo da kaže vi ste krivi za sve. Gde su vaše mere? Gde je vaša odgovornost prema građanima? Gde je vaša odgovornost prema ljudima koji protestuju na ulici, da kažete šta treba uraditi? Nema je, nema mera, nema plana, nema ničega” zaključila je Brnabić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.