Brnabić o sastanku s opozicijom: Teško ostati ozbiljan

Izvor: Mondo, 31.Jul.2019, 09:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić o sastanku s opozicijom: Teško ostati ozbiljan

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da se na sastanku predstavnika vlasti i opozicije u Beogradu pričalo o izmenama izbornog zakona koji je donela "aktuelna opozicija".

Foto: Mondo/Stefan Stojanović

"Govorilo se o 'demokratskim tekovinama' koje su oni napravili da bi pobeđivali na svim izborima. Bilo je reči o promeni skupštinskog poslovnika koji su oni doneli, a Srpska napredna stranka (SNS) nije dirala. Poslovnik im se danas ne sviđa zbog toga >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << što ne daje prostora opoziciji", kazala je Brnabić na televiziji "Prva".

Ona je kazala da nije bilo pritisaka na SNS da se održi sastanak sa opozicijom i dodala je ta stranka uvek bila sprema na dijalog.

Brnabić je kazala da bi želela da mediji budu "otvoreniji" prema opoziciji, "da bi građani mogli da vide šta sve govore".

"Želela bih da građani mogu da vide šta je Dragan Đilas govorio u autorskom tekstu u NIN-u. On je kazao da je Moravski koridor nepotreban, želela bih da građani Čačka i ostalih mesta kroz koje taj koridor treba da prođe to čuju", istakla je Brnabić.

Ona je ocenila da bi mediji svakako mogli da budu "otvoreniji", ali da se ona ne bavi uređivačkom politikom.

Upitana da li će i ona, kao predsednica Vlade, učestvovati na nekom od naredna četiri sastanka, koja su dogovorena izmedu predstavnika vlasti i dela opozicije, ona kaže da se nada da neće morati.

"Treba ostati ozbiljan, a to je teško. S Đilasom razgovarati o slobodi medija, sa Obradovićem o bilo kakvoj demokratskoj tekovini ? To je skoro nemoguće. Drugi ljudi iz SNS mnogo su iskusniji političari od mene i verujem da su s mnogo ozbiljnijim izrazom lica razgovarali s njima i svaka im čast", rekla je Brnabić.

Na pitanje da li bi ona trebalo da razgovara s opozicijom, kao premijer, kaže da ona razgovara u Skupštini Srbije, redovno.

"Šta to znači, da možemo da se nađemo i na plaži ako oni hoće na odmor? Ali, to nije u skladu sa onim o čemu oni pričaju, instituciji vladavine prava. Traže da se viđaju gde oni hoće", rekla je Brnabić.

Zatim je dodala:

"Nadam se da neću morati, a ali ako moram ići ću".

Mediji: Okršaji na sastanku vlasti i dela opozicije

Razgovori predstavnika vlasti i opozicije o uslovima za održavanje izbora biće nastavljeni, a prvi naredni biće održan u avgustu, dogovoreno je na njihovom jučerašnjem, prvom susretu na Fakultetu političkih nauka.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.