Brnabić i Skalfaroti o jačanju bilateralnih odnosa

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Nov.2020, 15:28

Brnabić i Skalfaroti o jačanju bilateralnih odnosa

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i državni sekretar ministarstva spoljnih poslova i međunarodne saradnje Italije Ivan Skalfaroti razgovarali su danas o intenziviranju bilateralnih odnosa.

Kako je saopštila Vlada Srbije, Brnabić je istakla da je nova Vlada Srbije vlada političkog i ekonomskog kontinuiteta koja ostaje na proevropskom putu.

Ona je izrazila zahvalnost Italiji na doprinosu koji daje stabilnosti i prosperitetu regiona Zapadnog Balkana.

Premijerka >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Brnabić je ocenila da su Srbija i Italija prijateljstvo i solidarnost potvrdile i tokom pandemije kovid-19 i zahvalila Italiji na tome što je poslala svoj medicinski tim u Srbiju.

Skalfaroti je poželeo uspeh premijerki Brnabić u novom mandatu i istakao da Italija ostaje pri stavu da je Srbiji mesto u Evropskoj uniji. To je, kako je ocenio, obostrani interes i Evrope i regiona Zapadnog Balkana.

Državni sekretar Skalfaroti je zahvalio na pomoći koju je Srbija uputila Italiji tokom pandemije. Tim činom solidarnosti Srbija je potvrdila svoj evropski karakter, rekao je.

Na sastanku je bilo reči i o merama koje dve zemlje preduzimaju da bi se ublažile ekonomske posledice pandemije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.