Brnabić i Havisto: Ima prostora za unapredjenje dobrih odnosa Srbije i Finske

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Okt.2019, 20:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić i Havisto: Ima prostora za unapredjenje dobrih odnosa Srbije i Finske

Premijerka Srbije Ana Brnabić i ministar spoljnih poslova Finske Peka Havisto saglasili su se danas u Beogradu da su odnosi dve zemlje dobri i da ima prostora za njihovo dalje unapredjenje, naročito u oblasti privrede.

Brnabić je izrazila zahvalnost Finskoj na podršci Srbiji u procesu evropskih integracija i navela da je Beograd posvećen sprovodjenju neophodnih reformi na putu ka EU, saopštila je Vlada Srbije.

Havisto je rekao da Finska podržava proširenje EU >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i da će nastaviti da podržava napore koje Srbija ulaže na evropskom putu, navodi se u saopštenju.

Govoreći o nastavku dijaloga sa Prištinom, Brnabić je ponovila da je Srbija posvećena normalizaciji odnosa, ali da je preduslov za nastavak dijaloga povlačenje kosovskih taksi na uvoz robe iz Srbije, dodaje se u saopštenju.

Kako se navodi, sastanku je prisustvovala i ministarka za evropske integracije Srbije Jadranka Joksimović.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.