Brnabić i Čepurin o razvoju srpsko-ruske saradnje

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Jul.2017, 18:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić i Čepurin o razvoju srpsko-ruske saradnje

Premijerka Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa ambasadorom Ruske Federacije u Beogradu Aleksandrom Čepurinom, a teme razgovora bili su razvoj saradnje i odnosi dve zemlje.

Kako je saopšteno iz kabineta premijerke Čepurin je u ime predsednika Vlade Rusije Dmitrija Medvedeva i lično čestitao na premijerskoj funkciji i poželeo joj uspešan rad, saopšteno je iz kabineta predsenice Vlade.

On je preneo zainteresovanost Rusije za dalji razvoj Srbije kao i potrebu >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << da se odnosi dve zemlje dalje izgrađuju.

Čepurin je rekao da je ekonomska saradnja dve zemlje veoma važna i da je Rusija spremna da poveća ulaganja, i to ne samo u oblasti energetike i transporta.

Brnabić je istakla da izuzetno poštuje dugogodišnje veze i prijateljstvo sa Rusijom koja je važan partner Srbije i izrazila želju da se ta saradnja proširi u oblasti istraživanja i razvoja i kroz univerzitetsku saradnju.

Premijerka je ranije, u intervjuu za američku agenciju Blumberg, rekla da ukoliko Srbija bude primorana da bira između bliskih veza sa Rusijom i članstva u Evropskoj uniji, odlučiće se za ovo drugo.

Brnabić je navela da će nastaviti put koji je započeo njen prethodnik, predsednik Aleksandar Vučić, kako bi pripremila zemlju za članstvo u EU do kraja svog mandata, 2020. godine.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.