Brnabić: Zdravstveni sistem Srbije doživeo ogromne pozitivne promene

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Maj.2020, 14:28

Brnabić: Zdravstveni sistem Srbije doživeo ogromne pozitivne promene

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je u Novom Sadu da je zdravstveni sistem Srbije doživeo ogromne pozitivne promene i da je zemlja zato spremno dočekala krizu izazvanu koronavirusom.

"Milijarda evra u zdravstvo je projekat koji je pokrenuo predsednik Srbije Aleksandar Vučić i taj projekat nam je pomogao da u ovoj krizi imamo najmanju smrtnost u Evropi i svetu", rekla je Brnabić prilikom obilaska radova na rekonstrukciji Klinike za interne bolesti Kliničkog centra Vojvodine.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
Brnabić je izrazila očekivanje da će uskoro početi i izgradnja blokova B i C Kliničkog centra Vojvodine.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović je rekao da je od juna 2016. godine do danas Pokrajinska vlada uložila 7,7 milijardi dinara za revitalizaciju zdravstvenog sistema AP Vojvodine.

Direktorka Kliničkog centra Vojvodine Edita Stokić rekla je da klinike na kojima traju radovi imaju ogroman značaj, a da je trenutno u KCV u toku rekonstrukcija sedam klinika, kao i Klinike za ginekologiju i akušerstvo.

Rekonstrukcija obuhvata zgradu površine 5.384 metara kvadratnih u kojoj su smeštene klinike za nefrologiju i kliničku imunologiju, gastroenterologiju i hepatologiju, hematologiju i klinike za endokrinologiju, dijabetes i bolesti metabolizma.

Radovi vrednosti 547,5 miliona dinara koji će biti okončani do kraja godine, obezbedila je Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Srbije.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je da je veoma značajno što se kontinuirano ulagalo u zdravstvo na svim nivoima, od državnog do lokalnog, što je omogućilo da država spremnije dočeka pandemiju.

"Nastavićemo sinhronizovano da radimo i da ulažemo, kako bismo olakšali život pacijentima i poboljšali uslove za rad zaposlenima", rekao je Vučević.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Brnabić: Zdravstveni sistem Srbije doživeo ogromne pozitivne promene

Izvor: Beta, 21.Maj.2020

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je u Novom Sadu da je zdravstveni sistem Srbije doživeo ogromne pozitivne promene i da je zemlja zato spremno dočekala krizu izazvanu korona virusom."Milijarda evra u zdravstvo je projekat koji je pokrenuo predsednik Srbije Aleksandar Vučić i taj projekat nam...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.