Brnabić: Vlada stoji iza svake Vučićeve reči

Izvor: RTS, 06.Jan.2020, 01:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić: Vlada stoji iza svake Vučićeve reči

Premijerka Ana Brnabić ocenila je da je predsednik Aleksandar Vučić nakon današnjeg sastanka sa patrijarhom Irinejom poslao izuzetno važne poruke.
Ana Brnabić je na svom Tviter nalogu poručila da Vlada Srbije stoji iza svake Vučićeve reči.

"Ogromno poštovanje za predsednika i podrška našem narodu u Crnoj Gori i širom regiona. Borićemo se dalje istinom, napornim radom, rezultatima >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i pozivima na iskrenu saradnju i uvažavanje", napisala je Brnabićeva.
Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović objavio je na Instagramu podršku stavu predsednika Aleksandra Vučića o zaštiti srpskih prava u Crnoj Gori.
"Zakon o slobodi veroispovesti postao je kap koja je prevršila sva poniženja koja su predstavnici vlasti u Crnoj Gori učinili prema Srbima u toj državi. Lažna zamisao o građanskoj državi u kojoj će svi biti ravnopravni pod uslovom da se ne izjašnjavaju kao Srbi, ili čak i kao Crnogorci koji pišu srpskim jezikom i poštuju svoju Srpsku pravoslavnu crkvu, pala je u vodu", naveo je Mirović.
Predsednik Vučić poručio je ranije danas da neće ići u posetu Crnoj Gori na Badnji dan, ali je dodao da će sve srpske institucije i udruženja podržavati deset puta više nego do sada.
"Čuvaću srpsko jedinstvo i u Crnoj Gori i svuda gde Srbi žive i neću dozvoliti da srpski narod bude vreća za udaranje", naglasio je predsednik.
Vučić se jutros u Patrijaršiji sastao sa poglavarom SPC patrijarhom Irinejom, sa kojim je razgovarao o situaciji u Crnoj Gori nastaloj nakon usvajanja spornog zakona o slobodi veroispovesti.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.