Brnabić: Veća saradnja sa Kinom u oblasti obrazovanja

Izvor: Press, 21.Sep.2017, 18:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić: Veća saradnja sa Kinom u oblasti obrazovanja

Vlada Srbije će dati puni doprinos prosvetnoj saradnji u okviru inicijative "Jedan pojas, jedan put" i saradnji u mehanizmu CIE, poručila je Brnabić.
Foto: Tanjug
Premijerka Srbije Ana Brnabić poručila je danas na Petom dijalogu o obrazovnim politikama Kine i zemalja centralne i istočne Evrope (CIE) da je obrazovanje uslov prosperiteta svakog društva i najavila da će saradnja sa Kinom biti intenzivirana >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << i u oblasti obrazovanje i nauke.
- Vlada Srbije će dati puni doprinos prosvetnoj saradnji u okviru inicijative "Jedan pojas, jedan put" i saradnji u mehanizmu CIE - poručila je Brnabić.
Ona je rekla da Srbija projekat "Jedan pojas, jedan put", smatra jednom od najvažnijih golobalnih inicijativa, kao i da veliku pažnju poklanja saradnji sa Kinom u okviru mehanizma "16 plus jedan".
- Akademski krugovi su pokretači prosperiteta. Svi smo svesni da na omladini i njenom obrazovanju leži budućnost i prosperitet svake zemlje - naglasila je Brnabić.
Ona je podsetila da je Srbija započela reformu obrazovanja i istakla da bez odgovarajućeg obrazovanog sistema nema razvoja nijednog društva.
- Verujem da će ovaj dijalog doprineti da se učvrste temlje obrazovanja koji je uslov a prosperitet svakog društva - navela je Brnabić, dodajući da se u Novom Sadu okupla intelektualna elita iz Kine i Evrope.
Napomenula je da će Novi Sad biti omladinska prestonica Evrope 2019. i postati centar za mlade, inovativne ideje koje će relizovati na međunarodnom nivou.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.