Brnabić: Udruženje Srbija protiv nasilja registrovano na adresi ugostiteljskog objekta Estrada u Šapcu

Izvor: B92, 15.Jun.2023, 18:24

Brnabić: Udruženje Srbija protiv nasilja registrovano na adresi ugostiteljskog objekta "Estrada" u Šapcu

Predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila je danas da mere koje predlaže deo opozicije imaju za cilj obezbeđivanje kontrole medijskog tržišta Draganu Šolaku.

Ona je tokom skupštinske rasprave o smeni ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića otkrila da je opozicija, koja se bori protiv rijalitija, registrovala udruženje Srbija protiv nasilja na adresi ugostiteljskog objekta u Šapcu koji se zove ni manje ni više, “Estrada”.

"Protest Srbija protiv nasilja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sada je registrovan i kao udruženje. I to udruženje, sa imenom Srbija protiv nasilja, poštovani građani Srbije, registrovano je na adresi ugostiteljskog objekta Estrada u Šapcu", rekla je premijerka.

Ona se dotakla i zahteva o ukidanju rijalitija i određenih televizija.

"Ko predlaže ukidanje rijalitija? I to ne svih, nego samo onih koji oni žele. Ljudi koji su doveli rijaliti program u Srbiju dok su bili na vlasti i to je bio njihov rijaliti, bili su delom vlasnici toga i direktno od rijalitija zarađivali novac. I to na televiziji B92, tada istinski građansku televiziju. Rijaliti su emitovali iz kuće Velikog brata u Košutnjaku, koju su smestili u instituciju nadležnu za decu i omladinu. Iselili je, uzeli je besplatno, uzimali pare od emitovanja rijalitija. Kada se njihov rijaliti završio, da li su vratili Pionirski park svojoj nameni? Ne, nisu. Svi mi, građani Srbije, smo dali svoj novac iz svojih džepova za rekonstrukciju Pionirskog parka kako bismo ga vratili deci. Pink i Hepi televizija je sledeći zahtev, a da vas pitam, ko je dao frekvencije ovim televizijama? Pa bivša vlast. Vi ste svesrdno pomogli ovim televizijama da postanu medijske imperije. Čak su bili i delom vlasnici tih televizija, makar 10 procenata televizije Pink. Jer nije bilo valjda dovoljno da se samo zarađuje od rijalitija ", kaže premijerka.

"Zabrana štampanja tabloida, sledeći zahtev. Naravno, tabloida koji se delu opozicije ne sviđa. Jedan od tabloida koji se vama dopada, sa druge strane, je prvi uznemirio javnost tako što je objavio lažnu vest da je preminula nastavnica koja je ranjena u Ribnikaru, ali ona je na sreću živa. Da li ste zbog toga rekli ijednu jedinu reč? Smena rukovodstva RTS-a, izvolite, pokrenite postpuak ali pošto je i jedna istaknuta opozicionarka zaposlena na RTS-u, molim vas nemojte da bude posle da smo mi i za to krivi", izjavila je predsednica Vlade.

Ona je istakla da se iza svih ovih krije omogućavanja monopola na medijskom tržištu Draganu Šolaku.

"To je logika tih zahteva – kompletna kontrola medijskog tržišta. Da se radilo o deci, o žrtvama iz Ribnikara, Malog Orašja i Dubone, pričali bismo o nastavnom programu. Bila sam spremna da pričamo o tome. Da pričamo o merama, oduzimanju oružja, mentalnom zdravlju mladih… Ali ne. Zahtevi se tiču kontrole medijskog tržišta u Srbiji, a ne naše dece. Dajete predlog mera koji su u interesu jednog tajkuna, koji je postao najbogatiji čovek u ovom delu Evrope kad ste vi bili na vlasti, a pre toga je držao video klub u Kragujevcu… Pa mu valjda sad dugujemo još novca koje treba da mu smestimo u džep. To je borba za našu decu, bolju i tolera", rekla je premijerka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

NI MANJE NI VIŠE, NEGO "ESTRADA" Brnabić: Udruženje Srbija protiv nasilja registrovano na adresi ugostiteljskog objekta u Šapcu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jun.2023

Ana Brnabić je istakla da se iza svih ovih krije omogućavanja monopola na medijskom tržištu Draganu Šolaku...Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da mere koje predlaže deo opozicije imaju za cilj obezbeđivanje kontrole medijskog tržišta jednom tajkunu - Draganu Šolaku...Ona...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.